5 Ocak 2017 Perşembe

The Space Between Us



Vizyon tarihi : 17 Mart 2017 (2s 1dk)
Yönetmen : Peter Chelsom
Oyuncular : Asa Butterfield, Britt Robertson, Carla Gugino 
Tür : Romantik, Bilimkurgu, Dram
Ülke : Abd


KONU
Sarah Elliot isimli astronot Mars'ta koloni kurmak için bir grup bilim adamıyla mars gezegenine doğru yol alır. İnişi başarı ile gerçekleştirdikten sonra Elliot Mars üzerinde bir çocuk sahibi olur fakat kendisi doğumdan sonra uzun yaşayamaz ve ölür. Gardner Elliot isimli bu çocuk diğer bilim adamları tarafından benimsenip büyütülür ve 16 yaşında olmasına rağmen dünya ile ilgili bildikleri sadece kitaplardan ibarettir. Elliot  zeki ve meraklı bir çocuk olarak büyür. Fakat dünyaya döndükten sonra yaşadıkları onda biraz şok etkisi yaratır. Buna kültür şoku da diyebiliriz. Bir süre sonra Elliot'a yapılan tıbbi testlerin onun dünya atmosferi için uygun olmadığı, dünyanın ona zarar verebileceği şeklinde değerlendirilir. Elliot Nasa'nın onun için ayrılan tesisinden kaçar ve netten tanıştığı hatta dünyada tanıdığı tek insan olan Tulsa ile yakınlaşır ve kendi içsel duygularının keşfine başlayan bir maceraya doğru yola çıkar. 



Meraklısına Ekstra Yorum ve Bilgiler

Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyada ses getiren hatta sadece filmi ile değil kitabı ile de konuşulan bir Marslı (The Martian) filmi izledik. O filmde ana konu Mars'ta hayatta kalmaya uğraşan bir dünyalı üzerindeydi. Yine Mars temalı bu filmde ise olay tam tersi konumuna dönmüş diyebiliriz, Yani Mars'ta doğup dünyaya gelip dünyada hayatta kalma çabası. İlgi çekici olduğunu söylemek yalan olmaz ama kurgulanış ve senaryonun önemi bu noktalarda devreye giriyor işte. 

"Hector and the Search for Happiness", "Shall We Dance?" ve "Serendipity" gibi filmlere imza atan Peter Chelsom'u bu filmin yönetmeni olarak görüyoruz. Ayrıca filmin senaristi de öyle boş beleş bir adam değil, hatırı sayılır filmleri var mesela; "Wall Street: Money Never Sleeps", "21", "Just Go with It", The Switch gibi. Senaristin adı Allan Loeb bu arada.


"The Space Between" Us olan bu yapımın adı daha önceden "Out of This World" olarak kayıtlara geçilmişti. fakat bundan neden vazgecildi bir açıklama yok.

Filmin yapım çalışmaları 2015 ten beri yani 2 yıldan fazladır sürüyor. İlk olarak lbuquerque, New Mexico’dan başlandı. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder