6 Ocak 2017 Cuma

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales


Karayip Korsanları 5 : Ölü Adamlar Masal Anlatamaz

Vizyon tarihi : 26 Mayıs 2017
Yönetmen : Joachim Rønning, Espen Sandberg
Oyuncular : Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Orlando Bloom 
Tür : Aksiyon, Macera, Fantastik, Komedi
Ülke : Abd

Efsanevi kaptan Jack Sparrow 5. film ile tekrar beyazperde ekranlarına dönüyor. Kaptanların kaptanı Sparrow tekrar yelken açtığı derin sularda karanlık rüzgarları sezmeye başlar. Ürkünç Kaptan Salazar ve onun yönettiği tehlikeli hayalet korsanlar, denizlerdeki hemen hemen tüm korsanların canlarını alarak Şeytan Üçgeni'nden çıkmayı başarmıştır. Artık tek yaşayan korsan ise Jack Sparrow'dur. 

Sparrow, Salazar'ın intikamı ve gazabını atlatabilmek bundan kurtulmak için Poseidon Asasını aramaya başlar. Bu mitleşmiş asayı bulabilmek için güzel ve akıllı gökbilimlerine merak sarmış Carina Smyth ve Kraliyet donanmasına merak sarmış Hennry ile beraber ciddi bir anlaşmaya imza atar. Ufak ve dandik gemisi Dying Gull'u kullanan Sparrow, karşısındaki bu büyük tehlikeyi atlatabilmenin yolunu arayacaktır. 


Diğer dört filmde olduğu gibi bu 5. filmin yapımcısı da Jerry Bruckheimer.

Film daha yapım aşamasındayken yönetmenler(Rønning ve Sandberg) şöyle bir açıklamada bulunmuştu: "Senaryoyu yazan Jeff Nathonson filmi eğlenceli ve dokunaklı olarak kaleme alıyor." Karayip korsanlarında her zaman eğlence faktörü olmuştur zaten. Özellikle Sparrow tek başına eğlencenin merkezidir filmde ama yapımın dokunaklı kısımları her zaman kısıtlı kalmıştır.

Johnny Depp'in filmin yapım aşamasındayken şöyle bir açıklaması olmuştu : 

''Herkes senaryonun iyi ve mükemmel olmasını istiyor. Biz aynı zamanda diğer işlerle üzerinde de çalışıyoruz. Yinede filmi beraber yapacağız. Ben onlardan son derece hoşlandım. Onlar fazlasıyla yetenekli. Mizahın güçlü duygusuna sahipler. Bence onlar sıradaki filme gerçekten eğlenceli yaklaşıyorlar. Hikayenin parçasını mutlulukla ve gururla aldım ve doğrudan senaristle çalışmaya başladım. Bu film gerçekten sonuncusu ise ki muhtemelen öyle, ben seyirciye filmi istedikleri ve birçok defa izledikleri için borçlu olduğumuzu hissediyorum. Bu yüzden beşinci film için büyük umutlarım var. Biz iyi bir film yapacak ve yüksek bir notla bunu bitireceğiz."


Oyuncu seçimlerinde kötü adam rolü ilk olarak Christoph Waltz'a teklif edilfi fakat bu rolü Waltz kabul etmedi.

Türkçe Altyazılı Fragman






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder